Som ny bachelorstuderende på økonomi, gør du dig sikkert en masse tanker om, hvordan dine næste år på studiet kommer til at være. Her kan du gøre dig klogere på læsegrupper, studie-pc, it-systemer m.m.
Studievejledningen opdaterer løbende denne side. Siden er sidst opdateret 07-01-2021.
Her kan du læse velkomstbrevet fra tutorerne. I velkomstbrevet kan du finde programmet for introdagene.
KUnet er indgangen til det virtuelle Københavns Universitet. Du kan logge på KUnet, når du har modtaget din pinkode.
Universitetet sender udelukkende digital post - og det er på KUnet du finder din studentermail (også kaldet alumni- eller KUmail). Når du skal kommunikere med universitetet, skal du altid gøre det fra din KUmail.
Viderestil din KUmail til din egen email.
Det er rigtig vigtigt, at du fra starten tjekker din KUmail regelmæssigt - eller får den omdirigeret til din egen mail. På KUnet kan du finde en guide til, hvordan du viderestiller din KU-mail til din egen mailadresse.
Du vil høre mere om KUnet i introforløbet, så fortvivl ikke, hvis det virker svært!
Introdagene på Økonomi bliver online og ligger d. 28. og 29. januar (uge 4).
På grund af de forholdsregler som Københavns Universitet må tage for at mindske risikoen for spredning af COVID-19, bliver der desværre ikke nogen rustur i foråret 2021.
Find information om introdage i velkomstbrevene, som lægges op i uge 3
Undervisningen begynder mandag d. 8. februar (uge 6).
RUKO
RUKO står for "Ruskoordineringsudvalget". RUKO har det overordnede ansvar for introdagene og sørger for at alle nye studerende kommer godt i gang på studiet, både fagligt og socialt.
Du finder undervisningstidspunkterne for kurser på første semester i kursusbeskrivelserne på www.kurser.ku.dk. Skemaerne ligger nederst i højremenuen under hver kursusbeskrivelse. Kursusbeskrivelser og foreløbige skemaer er tilgængelige fra d. 15. november.
På Økonomistudiet bliver alle bachelorstuderende inddelt i læsegrupper på 1. semester. Læsegrupperne er et tilbud om et arbejdsfællesskab, som vi anbefaler at du tager imod for at komme godt fra start og få gode studievaner. Du vil høre mere om læsegruppedannelsen i løbet af introdagene i uge 4.
Grupperne dannes i 2. undervisningsuge. Der tages i et vist omfang hensyn til de studerendes ønsker under gruppedannelsen.
Du og dine nye studiekammerater deles op på undervisningshold. Du vil være tilknyttet det samme hold de næste 2 år på studiet. Du vil komme til at bruge megen tid sammen med dit undervisningshold, og det er derfor vigtigt, at I på holdet lærer hinanden godt at kende fra start.
Du kan se, hvilket hold du er kommet på i KUnet pr. medio januar:
- Gå til www.kunet.ku.dk
- Log på og gå til selvbetjening i topmenuen
- Vælg "Indskrivning, undervisning og eksamen" i venstremenuen
- Vælg "Undervisning" i topmenuen og "Vis til- og afmeldinger"
- Fold blokken "efterårssemesteret 2019 og tilhørende blokke" ud
- Du kan nu se, hvilket hold du er tilmeldt
- Se dit holdnummer under "holdplacering"
-
Software: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet anvender primært Microsoft Windows som platform. Det betyder, at PC'erne i brugerrummet er sat op med Windows, og at det er Windows der bliver sigtet på ved indkøb af software til studerende.
-
Valg af Mac: Det er dit eget ansvar, hvis du køber en Mac. KU yder som udgangspunkt ikke support på Mac, og der er en del programmer, som ikke kan køre på Mac styresystemet,
-
Pensumbøger: Du finder pensum i kursusbeskrivelserne på kurser.ku.dk. Mange af bøgerne kan du købe over nettet eller af gamle studerende. Du kan også købe dem i Academic Books på CSS. Academic Books har ofte en studiestartspakke med alle bøgerne, du skal bruge på 1. semester. Du kan også spørge dine tutorer i introdagene om tips til at finde billige bøger.
Anskaf ikke en lommeregner: Du må ikke bruge lommeregnere til eksamen ved Økonomisk Institut, og lommeregnere indgår ikke som en del af undervisningen.