For nye studerende – Københavns Universitet

Økonomisk Institut > Uddannelse > For nye studerende

Som ny studerende på økonomi, gør du dig sikkert en masse tanker om, hvordan dine næste år på studiet kommer til at være. På denne side har vi skrevet lidt om, hvad der er værd at vide omkring læsegrupper, studie-pc, it-systemer m.m.

Siden opdateres løbende med information.

KUnet, Absalon og din studentermail

KUnet er indgangen til det virtuelle Københavns Universitet. Du kan logge på KUnet, når du har modtaget din pin-kode fra ID-Kortenheden.

Universitetet sender udelukkende digital post - og det er på KUnet du finder din studentermail (også kaldet alumni- eller KU-mail). Det er rigtig vigtigt at du fra starten tjekker din KU-mail regelmæssigt - eller får den omdirigeret til din egen mail. Det er til den al vigtig information fra instituttet og universitetet sendes ud og fra den du skal kommunikere med universitetet.

Du kan finde en guide på www.intranetguide.ku.dk, der viser dig, hvordan du viderestiller din KU-mail til din egen mailadresse.
I introforløbet vil det blive gennemgået, hvordan KUnet fungerer, så fortvivl ikke, hvis det virker svært!

Skema for 1. semester

Et semester på økonomiuddannelsen er normeret til 30 ECTS point, fordelt over 14 uger.

Du kan orientere dig om undervisningstidspunkter på www.kurser.ku.dk

Læsegrupper 

På Økonomistudiet er alle bachelorstuderende inddelt i læsegrupper fra 1. semester. De første 3 uger af undervisningen vil du få mulighed for at arbejde sammen med flere forskellige studerende fra dit hold, og du vil være i en ny gruppe hver uge. På den måde kan du prøve at arbejde sammen med mange forskellige studerende, både i selve undervisningen og i forberedelsen til undervisningen - og derigennem få en fornemmelse af, hvordan du bedst arbejder i en læsegruppe.

Efter de 3 uger med rotationer i grupperne bliver du placeret i en endelig læsegruppe af Økonomisk Institut. Du får mulighed for at ønske, hvem du vil være sammen med fra dit hold, og der bliver i et vist omfang taget hensyn til dette. De endelige læsegrupper vil blive meldt ud i starten af fjerde undervisningsuge.

Ting du skal anskaffe dig til studiestart:

  • Software: Den primære platform, der anvendes på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, er Microsoft Windows. Det betyder, at PC'erne i brugerrummet er sat op med dette styresystem, og at der ved indkøb af software, der tilbydes de studerende til brug på egne maskiner, primært sigtes på dette operativsystem.

  • Valg af Mac: En del studerende vælger at købe en Mac, men det skal understreges, at der er programmer, der ikke kan køre på Mac styresystemet, og at der som udgangspunkt ikke ydes support på Mac computere. Det er altså dit eget ansvar, hvis du køber en Mac.

  • Pensumbøger: Pensum findes i kursusdatabasen. Mange af bøgerne kan du købe over nettet eller af gamle studerende. Du kan også købe dem i Academic Books på CSS. Academic Books har ofte en studiestartspakke med alle bøgerne, du skal bruge på 1. semester.  Find Academic Books i stuen i bygning 7.

Anskaf ikke en lommeregner: Du må ikke bruge lommeregnere til eksamen ved Økonomisk Institut, og lommeregnere indgår ikke som en del af undervisningen. Det anbefales derfor ikke, at du går ud og bruger penge på en avanceret lommeregner.

Læs mere om studiestart sommer 2018 og praktisk info her.