Forskning og publikationer, Økonomisk Institut – Københavns Universitet

Økonomisk Institut > Forskning og publikati...

Økonomi i top

På Økonomisk Institut placerer vi os med vores forskningsresultater blandt Top 10 i Europa. Det er resultatet af den økonomiske forskning, som vi foretager her på instituttet og i samarbejde med vores internationale samarbejdsparter. Forskningen fra Økonomisk Institut publiceres i de mest anerkendte internationale tidsskrifter.

Er vi mennesker gavmilde af natur? Hvorfor er indtægter ulige fordelt? Hvad er sammenhængen mellem handel og velfærd? Hvordan kan myndighederne forhindre en finanskrise? Økonomisk forskning er mangfoldig. Økonomisk teori og metode anvendes inden for et bredt udvalg af samfundsrelaterede emner og bidrager konstant til ny viden, der gavner samfundet og flytter den internationale forskningsfront.

Både internationale og nationale offentlige fonde samt private fonde ønsker at støtte forskningen, der udføres på Økonomisk Institut. Derfor finansieres cirka halvdelen af instituttets forskning af eksterne midler.

Ekstra information / Sidebar

Institut Nyheder

Se alle

Se med fra vores konferencer

Vi afholder mange workshops og konferencer og videooptager fra nogle af disse events. Her kan du se Thomas Piketty og nobelpristager Jean Tirole.