Karriere – Københavns Universitet

Karrieremuligheder

Karrieremuligheder - økonomi

Moderne økonomi har udviklet sig til en videnskab, som beskæftiger sig med alle aspekter af samfundet: globalisering, social ulighed, aktiekurser, klima, udviklingsbistand osv.

Udviklingen er blandt andet sket gennem inspiration fra andre fag som sociologi, psykologi og statistik, som har haft indflydelse på de metoder og teorier økonomer anvender til udviklingen af modeller og til at afprøve deres antagelser.

Hvad kan jeg, når jeg er færdiguddannet?

På bacheloruddannelsen i økonomi udvikles det faglige udbud løbende, så det matcher den videnskabelige udvikling. Gennem fagområder som matematik, økonomi, økonometri, samt indføring i kvantitative metoder opnår du stærke analytiske færdigheder inden for økonomisk teori og analyse. Efter endt bacheloruddannelse vil du have en stærk faglig ballast, der sætter dig i stand til at analysere komplicerede problemstillinger inden for stort set alle aspekter af samfundet.

Hvad kan jeg læse videre til?

De fleste vælger at læse videre på kandidatuddannelsen i økonomi (cand.polit) eller på et andet beslægtet fag. Eksempler på andre mulige kandidatuddannelser på Københavns Universitet er f.eks. Kandidatuddannelsen i jordbrugsøkonomi eller Kandidatuddannelsen i miljø- og naturressourceøkonomi.

Hvad kan jeg blive?

Som økonom har du et væld af jobmuligheder, store chancer for hurtigt at få job - og som regel lønner det godt. Økonomi kan bruges til en masse, og som cand.polit er du godt rustet til at påtage dig en lang række betydningsfulde og godt betalte stillinger i private og offentlige virksomheder. Her får du rig lejlighed til at bringe dine kompetencer inden for analyse og problemløsning i spil.

  • Konsulent i den private sektor: find løsninger på problemer som: “skal vi investere i offentlig transport eller vejnettet” eller “Hvordan får vi forbrugerne til at købe flere iPhones?”
  • Embedsmand eller konsulent i staten: arbejd med løsninger af problemer som: “Hvordan øger vi handel med Kina?” eller “Hvordan får vi flere til at investere i grøn teknologi?”
  • Politiker: Politikerens rolle er at beslutte, hvilke love vi skal implementere for at imødekomme forslag fra embedsmænd, offentligheden og andre.
  • Finanssektoren: Arbejd i forsikrings- eller bankverdenen med problemer som: “Hvilke aktiver skal vi investere i”? eller” Hvordan måler vi risikoen”?
  • Forskning eller undervisning: Bliv underviser og/eller forsker. Vær med til at undervise kommende økonomer og bidrag til moderne økonomisk teori.

Ekstra information / Sidebar