Økonomisk Eksploratorium #35 PISA

Grafik med fotos af Hans Bay og arrangementets titel, dato og sted.

Hvad er PISA-undersøgelser? Hvad viser de nyeste resultater? Og hvordan går det danske elever i undersøgelserne?

Kom med til næste Økonomisk Eksploratorium, hvor Hans Bay vil fortælle om de nyeste PISA-resultater, som er baseret på besvarelser fra over en halv million 15-årige fordelt på over 90 lande.

De nye resultater udgives den 5. december 2023, hvor der også åbnes op for at få adgang til PISA-datasættene på OECD’s hjemmeside. PISA-datasættene er oplagte som udgangspunkt for en bacheloropgave eller et speciale, hvis du nu går og tænker over, hvad du skal skrive om, så kom forbi og hør mere.

Studieleder Thomas Markussen byder velkommen og modererer.

Som altid er der masser kaffe, te og kage og åbent for alle med en interesse i økonomi.

Da mange af jer har travlt med eksamener, er der som noget særligt denne gang mulighed for at deltage via Zoom.

 

PISA er en forkortelse af Program for International Student Assessment. Hvert tredje år tester man 15-årige elever fra hele verden i læsning, matematik og naturfag. Undersøgelserne er designet til at måle, hvor godt eleverne behersker disse nøglefag for at være forberedt på virkelige situationer i den voksne verden. Hvorfor vælge 15-årige? Fordi de fleste lande i en alder af 15 år kan beslutte, om de vil fortsætte deres uddannelse eller ej. De skal derfor være rustet til det voksne liv. PISA offentliggør resultaterne af testen et år efter, at eleverne er testet for at hjælpe regeringerne med at forme deres uddannelsespolitik. PISA-cyklusser henvises til det år, hvor eleverne blev testet. Derfor betyder PISA 2000, at eleverne blev testet i 2000, PISA 2003, i år 2003 og så videre (Beskrivelse fra OECD).

 

 

Hvert semester afholder Økonomisk Institut en række åbne og uformelle arrangementer. Vi kalder dem Økonomisk Eksploratorium. Med arrangementerne åbner vi dørene ind til forskningsmiljøet og viser, hvordan økonomi bliver brugt i virkeligheden.

Økonomisk Eksploratorium er for studerende og alle andre med interesse for økonomi, som gerne vil møde forskerne uden for forelæsningslokalerne. Derfor prøver vi at tale et sprog, som alle kan forstå.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at tilmelde dig.

Arrangementerne finder næsten altid sted på torsdage fra kl. 16 på CSS i bygning 26 på 3. sal.