17. september 2012

Overrækkelse af tredje Boston Consulting Group Pris for bedste bachelorprojekt.

Den 13. september 2012 blev Boston Consulting Groups pris for bedste bachelorprojekt i foråret 2012 overrakt.

Sune Frandsen fra BCG motiverede tildelingen af prisen til Daniel Mahler, som havde skrevet  Keeping Up With the Joneses: Introducing Relative Consumption in the Ramsey Model . Der var tale om en teknisk avanceret og elegant opgave, som behandlede fundamentale spørgsmål om relativ lykke; i opgaven nåede man interessante konklusioner, som kaldte på økonomisk-politiske overvejelser. Professor Peter Birch Sørensen havde været vejleder.

BCG uddelte også en champagnepris som går til interessante og utraditionelle opgaver. Modtagerne var Nicolai Salling Thomsen og Ludvig Wier, som havde skrevet om Er den Grønne Kasse Gul og WTO farveblind? En undersøgelse af den afkoblede landbrugsstøttes effekt på produktionen. Opgaven kritiserede den traditionelle opfattelse af, at lump-sum landbrugsstøtte er produktionsneutral: Der var derfor tale om et vigtigt bidrag i en aktuel diskussion. Også her var vejlederen Peter Birch Sørensen.

billede 1 ses Sune Frandsen og Kristian Hughes fra BCG med Daniel Mahler i midten; på billede 2 ses Ludvig Wier og Nicolai Salling mellem de to repræsentanter for BCG.