Professor Henrik Jensen om afskaffelse af kontanter – Københavns Universitet

Økonomisk Institut > Nyheder > Institut Nyheder > Professor Henrik Jense...

08. maj 2014

Professor Henrik Jensen om afskaffelse af kontanter

I Jyllands Postens videnskabsmagasin ”Newton” d. 4. maj interviewes professor Henrik Jensen om de pengepolitiske fordele ved at afskaffe kontanter som betalingsmiddel:

”Inflation versus deflation”
En årlig inflation på 0,5 procent i Eurozonen får panderynkerne frem hos topledelsen i den europæiske centralbank.

”Kontanter udsætter opsvinget”
Lavinflation og renter nær nulpunktet er en uheldig cocktail for centralbankscheferne, der ønsker at stimulere økonomien med billige udlån. For minusrenter får folk til at gemme pengene i stedet for at forbruge og investere. I hvert fald så længe der findes kontanter. Afskaf dem, foreslår kendt amerikansk økonomiprofessor.
Link til artikel

Henrik Jensen har tidligere skrevet et længere blogindlæg om afskaffelse af kontanter og muligheden for negative renter.