Uddannelsens formål og kompetenceprofil mv.

Formål

Bacheloruddannelsen i Økonomi er en forskningsbaseret universitetsuddannelse, der har til formål at

  1. indføre den studerende i økonomisk teori og dennes anvendelser. Den studerende skal ligeledes erhverve teoretisk viden om og indsigt i brugen af kvantitative metoder (statistik og økonometri). Der gives mulighed for at udvikle logiske sans og økonomiske intuition,

  2. give den studerende den faglige viden og de teoretiske og metodiske kvalifikationer, så den studerende bliver i stand til selvstændigt at identificere, formulere og løse komplekse problemstillinger inden for økonomi og kvantitative metoder, og

  3. give den studerende grundlag for udøvelse af erhvervsfunktioner og kvalificere til optagelse på en kandidatuddannelse.

Kompetenceprofil

Målet for Københavns Universitets forskningsbaserede bacheloruddannelse i økonomi er at give de studerende en solid og internationalt anerkendt indføring i økonomi og kvantitative metoder og an-vendelserne af dette i samfunds- og erhvervsøkonomisk sammenhæng.

Uddannelsen i økonomi og kvantitative metoder suppleres med en række valgfag. Den studerende skal således erhverve kompetence til konstruktivt at erkende, strukturere og løse økonomiske problemer.

Uddannelsen er sammensat på en sådan måde, at evnen til stadig, kritisk, personlig videnudvikling fremmes.

Der er ved tilrettelæggelsen af bacheloruddannelsen i økonomi lagt vægt på, at de studerende skal opnå internationalt konkurrencedygtige kompetencer, således at de kan udføre erhvervsfunktioner eller opnå optagelse på kandidatuddannelser i Danmark eller i udlandet.

Udbud af bacheloruddannelsen på engelsk

Universitetet (studienævnet) kan bestemme, at bacheloruddannelsen udbydes på både dansk og engelsk. Det vil for to fag - Danmarks økonomiske historie og Samfundsbeskrivelse - gælde at udbudet på engelsk vil medføre mindre tilpasninger i det faglige indhold. Enkelte valgfag med et dansk institutionelt indhold vil ikke være til rådighed for studerende, der vælger at følge uddannelsen på engelsk.

Normering og gennemførelsestid

Bacheloruddannelsen er normeret til 180 ECTS jf. Uddannelsesbekendtgørelsen § 13, stk. 1, svarende til 3 års heltidsstudier. Uddannelsen er opbygget af 5 moduler, der tilsammen har til formål at give den studerende en helhed af faglige kvalifikationer inden for økonomi, anvendelser af økonomi, kvantitative metoder og disse brug i økonomisk sammenhæng, matematik og et bachelorprojekt, der skal dokumentere den opnåede læring. Bacheloruddannelsen er normeret til 180 ECTS jf. Uddannelsesbekendtgørelsen § 13, stk. 1, svarende til 3 års heltidsstudier. Uddannelsen er opbygget af 5 moduler, der tilsammen har til formål at give den studerende en helhed af faglige kvalifikationer inden for økonomi, anvendelser af økonomi, kvantitative metoder og disse brug i økonomisk sammenhæng, matematik og et bachelorprojekt, der skal dokumentere den opnåede læring.

De studerende skal overholde universitetets generelle aktivitetskrav, hvis sådanne er fastsat. Herudover skal de studerende opfylde 1. årsprøvekravet, jf. nedenfor i punkt 4.1.6 og efter 1. studieår løbende bestå eksamener svarende til mindst 60 ECTS points inden for 2 år. Universitetet (studienævnet) kan dispensere fra disse krav, når der foreligger usædvanlige forhold, jf. § 34 i Adgangsbekendtgørelsen.

Optagelseskrav

Optagelse følger de generelle optagelsesregler på Københavns Universitet. Specifikke adgangskrav og karakterkrav til bacheloruddannelsen i økonomi er:

  • Adgangsgivende eksamen med B-niveau i matematik eller højere og med mindst 8,0 i gennemsnit.
  • Studerende med et gennemsnit mellem 7,5 og 8,0 kan optages, hvis de har opnået mindst 9,0 i matematik, eller hvis de består prøven efter et særligt forberedelseskursus.
  • Fra 1. september 2008 indføres nye områdespecifikke adgangskrav på alle universitære samfundsvidenskabelige uddannelser, nemlig Dansk på A-niveau, Engelsk på B-niveau og Historie, eller Samfundsfag eller Samtidshistorie på B-niveau. Fra 1. september 2007 forventes bekendtgørelsen om 7-trinskarakterskalaen at træde i kraft for de videregående uddannelser. På økonomistudierne indføres samtidig et uddannelsesspecifikt adgangskrav om A-niveau i matematik. Der gælder tillige et uddannelsesspecifikt karakterkrav, nemlig at optagne studerende skal have 7 (efter 7-trinsskalaen) i gennemsnit af det samlede gennemsnit ved den adgangsgivende eksamen og matematik.