Eksamen på kandidatuddannelsen

Regler for eksamenstilmelding
Tidspunkterne og reglerne for eksamenstilmeldingen offentliggøres i den elektroniske lektionsplan, i Universitetsavisen og på Eksamensadministrationens og studiets hjemmesider.

Man kan - jf. Eksamensbekendtgørelsen - højst indstille sig til eksamen i et fag på kandidatstudiet i tre eksamensterminer. Studienævnet kan godkende, at den studerende indstiller sig til eksamen i en fjerde eksamenstermin, når der foreligger usædvanlige forhold.

Universitetet kan i øvrigt dispensere fra de tidsfrister, der er fastsat for afholdelse af studiets eksamener, når der foreligger usædvanlige forhold.

Eksamen i kandidatfag

Der afholdes eksamen i fag på kandidatuddannelsen efter afslutningen af hvert semester, dvs. i januar og juni måned, men man skal være opmærksom på, at der kun afholdes eksamen i et kandidatfag, hvis der har været udbudt undervisning i faget inden for de tre forudgående semestre.

Man har adgang til at blive eksamineret ved de tre først efterfølgende eksamensterminer i det pensum, som undervisningen i et fag har været tilrettelagt efter, med mindre der har været udbudt undervisning i faget med nyt pensum i mellemtiden.

Beståelseskrav, kandidatstudiet

  • Kandidatuddannelsen er bestået, når man i de syv eller otte kandidatfag / frie seminarer, to eller tre øvelser og specialet har et karaktergennemsnit på mindst 6,0 og intet 00 eller 03. Det er ligeledes en betingelse, at der i specialet er opnået mindst 6 og man har mindst 6,0 i gennemsnit af karaktererne for fag, frie seminarer og økonomiske øvelser.
  • Har den studerende opnået karakteren 6 eller derover ved en prøve, kan denne ikke tages om.

Generelt om eksamen

Eventuel afmelding skal ske senest 7 dage, før den pågældende eksamen starter. En for sent indgivet afmelding medfører, at man bliver anset for at være eksaminand og som følge heraf bruger et eksamensforsøg.

Med hensyn til klager over eksamen henvises til Bekendtgørelse nr. 1021 af 20. november 2000 Om eksamen ved visse videregående uddannelser under Undervisningsministeriet med ændringer jf. Bekendtgørelse nr. 537 af 28. juni 2002, der er optrykt i "Regler om eksamen" som er udgivet af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet; reglerne findes tillige i Studiehåndbogen.

Tredje, fjerde og femte gang en studerende indstiller sig til en intern prøve, dvs. en prøve uden ekstern censur, kan den studerende forlange at blive bedømt af en ekstern censor.

Der kan afholdes eksamener ved danske repræsentationer i udlandet jf. bestemmelserne i Bekendtgørelse nr. 537 af 28. juni 2002, § 11 a og b.

Universitetet kan i øvrigt dispensere fra de tidsfrister, der er fastsat for afholdelse af studiets eksamener, når der foreligger usædvanlige forhold