Indledning

Følgende beskrivelse af Økonomistudiet relaterer sig til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 696 af 21. juli 1994 om uddannelser i økonomi på universiteterne og udgør fagets studieordning som vedtaget af Økonomisk Studienævn den 27. maj 1999 og af Det samfundsvidenskabelige fakultetsråd den 14. juni 1999. Denne studieordning erstatter den i august 1994 vedtagne. De fastsatte regler vedr. eksamen relaterer sig til Bekendtgørelse nr. 615 af 18. august 1998 om eksamen ved visse videregående uddannelser under Undervisningsministeriet og til Bekendtgørelse nr. 513 af 22. juni 1995 om karakterskala og anden bedømmelse under Undervisningsministeriet.

Økonomistudiet fører frem til den økonomiske bacheloreksamen og den økonomiske kandidateksamen. Man kan efter afsluttet BA-uddannelse vælge at forlade uddannelsen som BA(polit). Efter at have afsluttet kandidateksamen kan man vælge enten betegnelsen cand. polit eller cand. oecon.

Optagelse på BA-studiet kræver adgangsgivende eksamen med B-niveau i matematik eller højere og med mindst 8,0 i gennemsnit.
Studerende med et gennemsnit mellem 7,5 og 8,0 kan optages, hvis de har opnået mindst 9,0 i matematik eller hvis de består prøven efter et særligt forberedelseskursus.
Studienævnet kan dispensere for disse optagelseskrav, hvis særlige forhold taler herfor. Studiet optager studerende to gange årligt, nemlig 1. februar og 1. september.
I forbindelse med vedtagelsen af denne studieordning overgår økonomistudiet til anvendelse af ECTS-vægte. De i nedenstående oversigt anførte "karaktervægte" er de i tidligere studieordninger anvendte som her medtages med henblik på at muliggøre omregninger af allerede beståede eksamener til ECTS.

Oversigt over BA-studiet

  Fag Bedømmelse ECTS-vægt Karaktervægt
1. Årsprøve Nationaløkonomi
Samfundsbeskrivelse
Matematik
Erhvervsøkonomi
s / 100
s / 20
s / 20
s / 20
15
15
15
15
5 points
5
5
5
1. Årsprøve vægt     60 20 points
2. Årsprøve Makroøkonomi
Mikroøkonomi
Teoretisk statistik
Økonomisk historie
s / 100
s / 20
s / 20

m / opl.
15
15
15

15
5 points
5
5

5
2. Årsprøve vægt     60 20 points
3. Årsprøve Økonomisk politik
International økonomi
Industriøkonomi
Videnskabsteori
3 valgfag
BA-projekt

s / 20

s / 20
s / 20
s / 20
s / 100
s / m

7

7
7
7
7 x 3
11

3 points

3
3
3
3 x 3
3
3. Årsprøve vægt     60 24 points
BA-uddannelsens vægt     180 64 points

 

Ved alle eksamener med de nedenfor nævnte undtagelser anvendes 13-skalaen.

I ovenstående er anvendt følgende notation: s /100 betyder skriftlig eksamen, hvor 100 pct. af opgaverne underkastes ekstern censur. s /20 betyder skriftlig eksamen, hvor 20 pct. af opgaverne udtages til censur. m / opl betyder, at der holdes mundtlig eksamen i forbindelse med skriftligt oplæg. s / 100 eller m betyder, at der enten afholdes skriftlig eksamen, hvor 100 pct. af opgaverne underkastes ekstern censur eller der afholdes mundtlig eksamen med ekstern censur. s / m som betyder, at det skriftlige oplæg underkastes ekstern censur, mens den mundtlige præstation bedømmes af underviseren. der gives en samlet karakter

Udover det ovenfor angivne, så indeholder 1. årsprøve et kort, introducerende kursus i IT. Kurset afsluttet med en opgave, der bedømmes som godkendt/ikke godkendt af underviseren. Kurset skal være bestået før den studerende kan indstille sig eksamen.

Økonomisk Studienævn kan beslutte, at visse af elementerne kan erstattes af fag taget ved andre uddannelsesinstitutioner, herunder udenlandske universiteter. Når der ydes merit fra deltagelse i undervisning ved danske uddannelsesinstititutioner overføres karaktererne, når 13-skalaen har været anvendt. Antallet af karakterer, der benyttes ved udregningen af det samlede gennemsnit, reduceres med fag, hvori der ikke er givet karakter efter 13-skalaen.

BA-uddannelsen er et afrundet forløb, hvis sigte det er at give de studerende indføring i økonomisk teori og metode på en sådan måde, at både samfunds- og erhvervsøkonomiske problemstillinger behandles på fyldestgørende vis. BA-uddannelsen består hovedsageligt af obligatorisk stof; herved erhverves viden om grundlæggende og generelle emner inden for økonomisk teori og indenfor hjælpediscipliner som samfundsbeskrivelse, statistik, matematik og IT.

Studiehåndbogen indeholder udførlige oplysninger om årsprøvernes og de enkelte fag indhold, det benyttede pensum og den anvendte undervisningsform.
Ændringer, der måtte gennemføres i løbet af universitetsåret indføres i web-udgaven af Studiehåndbogen, som sammen med andre oplysninger findes på studies hjemmeside.