Ph.d.-seminarer, kurser og forsvar – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Økonomisk Institut > Ph.d.-uddannelse > Ph.d.-seminarer, kurse...

Ph.d.-seminarer, kurser og forsvar

De ph.d.-studerende indgår aktivt i Økonomisk Instituts forskningsmiljø. Denne integration sikres blandt andet via deltagelse i instituttets seminarer, workshops og konferencer. Den ugentlige seminarrække for ph.d.-studerende er et internt forum, hvor de studerendes egen forskning diskuteres med instituttets forskere.

De ph.d.-studerende følger et halvt års ph.d.-kurser udover det, der er nødvendigt for at opnå kandidatgraden. Kurserne sikrer dels en specialviden inden for afhandlingens emne, dels generiske kompetencer indenfor forskning, undervisning og formidling. Kurserne kan være kortere og længere forløb udbudt direkte i tilknytning til uddannelsen, af ph.d.-skolen, af nationale og internationale forskerskoler, eller af andre relevante højere uddannelsesinstitutioner.

Den færdige ph.d.-afhandling præsenteres ved et offentligt forsvar. Den ph.d.-studerende har op til 45 minutter til sin fremlæggelse af ph.d.-afhandlingens hovedresultater, hvorefter et fagligt bedømmelsesudvalg diskuterer afhandlingen med den ph.d.-studerende. Afslutningsvis har andre tilhørere ved forsvaret mulighed for at indgå i diskussionen af afhandlingen. Ved afslutningen af forsvaret vurdere bedømmelsesudvalget om den ph.d.-studerende kan indstilles til ph.d.-graden.