Studiemiljø – Københavns Universitet

Økonomisk Institut > Uddannelse > Studiemiljø

Studieliv

På økonomiuddannelsen har vi et aktivt studiemiljø.

Du kan f.eks. engagere dig i studenterpolitik i Politrådet, være med til at arrangere eller tage med på studierejser og skiture eller være tutor for nye studerende.

Studenterpolitik

Politrådet

Politrådet er det studenterpolitiske fagråd på økonomiuddannelsen og de studerendes chance for at få medindflydelse på deres eget studie. Politrådet har repræsentanter i bl.a. studienævnet, institutrådet, akademisk råd, og i Studenterrådet.

Politrådet er dog også meget andet end studenterpolitik. Hvert år arrangerer Politrådet en studietur for politter. Derudover laves der løbende diverse arrangementer såsom virksomhedsbesøg, seminarer og debatmøder, ligesom Politrådet ved hver semesterstart udarbejder en socialundersøgelse om de nye økonomistuderende.

Polit på nettet

De politstuderendes portal på nettet, drevet af politstuderende for politstuderende. Følg med i studiets gang via artikler, debatter og arrangementer – eller find dit næste studiejob!

Rejser

Studieture - StuKo (STUdietursKOordinering)

StuKo er en gruppe af studerende der tilrettelægger studieture to gange årligt. STUKO's 5 medlemmer vælges af Polit-rådet og til hver studietur er det en ny gruppe frivillige studerende, der står for planlægningen.

Én studietur lægges i efterårsferien og går til en destination uden for Europa og én lægges i påskeferien og går til en destination inden for Europa. Der er hver gang fokus på at deltagerne får et stort fagligt udbytte ud af rejsen.

Af praktiske årsager kan der maksimalt rejse 30 studerende afsted, og der er altid kamp om pladserne. Deltagerne bliver valgt ved lodtrækning, men de 5 frivillige, der arrangerer turen er naturligvis sikret en plads. Tidligere studieture er gået til destinationer som:

 • 2005: USA, Washington og New York
 • 2006: Kina, Beijing og Shanghai
 • 2007: Uganda, Kampala
 • 2008: Indien, New Delhi og Agra
 • 2009: Rusland, Moskva
 • 2009: Sydafrika, Johannesburg
 • 2010: Island, Reykjavik
 • 2010: Sydkorea, Seoul
 • 2011: Grækenland, Athen
 • 2011: Dubai
 • 2014: Luxembourg, Bruxelles og Amsterdam
 • 2015: Hong Kong
 • 2016: Marokko, Casablanca

Læs om processen med at planlægge studieture på StuKo's hjemmeside

Skiture

Hvert år arrangerer en gruppe studerende en skitur for polit-studerende - skituren er ikke en studietur. Læs mere på gruppens hjemmeside eller på Facebook.

Tutorer og rustur

Ruko

RUKO står for Ruskoorineringsudvalget. Det er RUKO’s arbejde at sørge for at alle nye studerende kommer godt i gang på studiet, både fagligt og socialt. Det er RUKO der vælger, og sammensætter tutorholdene.

Tutorerne

Fra den første dag på studiet er det tutorerne, der sørger for, at du kommer godt igennem de første 3 introduktionsdage. Det er også tutorerne der planlægger rusturen.

Rustur

Rusturen er 5 dage med masser af aktiviteter, både faglige og sociale, samt hygge, mad og fest. Rusturen handler ikke om at feste og drikke så meget som muligt. Den handler derimod om at have det sjovt og lære hinanden at kende både som kommende medstuderende,men også som nogle af dine kommende bedste venner.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.