07. december 2016

FAMBUSS: The Impact of Family Assets on Corporate Structures and Outcomes

Familievirksomheder er de mest almindelige selskaber i verden, og de adskiller sig væsentligt i organisationsform, dynamik og performance fra virksomheder, der ikke er ledede af ejere eller familie.

Mens der er en voksende opmærksomhed på vigtigheden af at forstå forskellen mellem familievirksomheder og ikke-familievirksomheder, er der stadig sparsom viden om hvad der kendetegner familievirksomheder. Hvad betyder for eksempel familiemedlemmers bidrag for organisationel innovation? Organiserer familievirksomheder sig på en særlig måde? Findes der en sammenhæng mellem familiens værdier og ledelsesstilen i den familieejede virksomhed? Det er spørgsmål, som Professor Morten Bennedsen vil besvare for at øge og ændre vores forståelse af familievirksomheder og potentielt kan åbne for en øgede resultater inden for vækst i verdens mest udbredte virksomhedstype.

Se Morten Bennedsen forklare mere om sin forskning i videoen her og læs artiklen om ham og hans forskning på Videnskab.dk.

Morten Bennedsen er den første til at udvikle en systematisk tilgang til at identificere og måle en bred vifte af familiens aktiver, for eksempel: familiens navn og arv; det familierelaterede eller politiske netværk; familiære- og kulturelle værdier. Gennem undersøgelser og analyser af registerdata på et stort antal virksomheder vil Morten Bennesen og hans hold gøre os klogere på de familieejede virksomheder. Holdet vil svare på:

1) Hvad er sammenhængen mellem familiens aktiver og virksomhedens innovation?

2) Hvad kendetegner den interne organisation og incitamenterne til at arbejde i familievirksomheder?

3 Hvordan påvirker personlige og familiemæssige værdier ledelsesstilen, og hvad betyder det for virksomheden resultater?.

4) Hvad betyder familiens aktiver ved fusioner og overtagelser?

Kontaktperson: Niels Bohr Professor, Morten Bennedsen
Bevillingsgiver: Danmarks Grundforskningsfond
Projektperiode: Januar 2017 - december 2021