Wealth Inequality: The Role of Inheritance and Taxation of Wealth: Postdoctoral scholarship funded by the Danish Council for Independent Research DFF - 1329-00046

Aktivitet: Andre aktivitetstyperAndet (priser, ekstern undervisning samt andet). - Andet

Simon Halphen Boserup - Deltager

Dette projekt søger at belyse to vigtige spørgsmål: (i) Hvor meget betyder arv for fordelingen af fremtidige generationers formue og forbrugsmuligheder? (ii) Hvor kraftigt reagerer skatteydere på formuebeskatning, der har til hensigt at påvirke formuefordelingen?

Økonomisk teori peger på fordelingsmæssige konsekvenser og politikskabte adfærdsmæssige reaktioner som værende afgørende i evalueringen af nødvendigheden og effektiviteten af omfordelingspolitik. Til at besvare de nævnte spørgsmål vil jeg benytte mig af de unikke danske formueregistre samt muligheden for at identificere alle familiemedlemmer i registrene.

I det første projekt benytter jeg formuedata for forældre og deres børn til at måle og karakterisere strømmen af arvemidler, når forældrene dør, og effekten på børnenes formue. I det andet projekt vil jeg, vha. en ny økonometrisk metode, udnytte skatteyderes tendens til at rapportere skattepligtig formue lige under den grænse, ved hvilken formuen bliver skattepligtig, til at uddrage skatteydernes adfærdsrespons på formuebeskatning.
1 okt. 201330 jun. 2016

Relaterede Publikationer (4)

 1. Udgivet

  Born with a Silver Spoon? Danish Evidence on Wealth Inequality in Childhood

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet
 3. Udgivet

  Bequests and wealth inequality: Evidence from Denmark

  Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Vis alle »

ID: 154437324