Cand polit - økonomiuddannelsen ved Københavns Universitet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Læs polit > Job og karriere

 

Job og karriere - hvad kan du blive?

Som økonom har du et væld af jobmuligheder, store chancer for hurtigt at få job - og som regel lønner det godt. Økonomi kan bruges til en masse og som cand.polit er du godt rustet til at påtage dig en lang række betydningsfulde og godt betalte stillinger i private og offentlige virksomheder. Her får du rig lejlighed til at bringe dine kompetencer inden for analyse og problemløsning i spil.

 

Sune Suhr Frandsen, cand.polit 

Associate at The Boston Consulting Group

Noget af det bedste ved at læse økonomi er, at man får en uundværlig viden om, hvordan både det danske samfund og verdensøkonomien hænger sammen. For mig personligt var det vigtigt at studere noget jeg kunne relatere direkte til den virkelige verden. Det er i høj grad tilfældet med det man lærer på økonomi uanset om man interesserer sig for økonomisk udvikling i ulandene, nationaløkonomi eller virksomhedsfinansiering. Med en cand.polit uddannelse i bagagen står man desuden utrolig stærkt på arbejdsmarkedet. I mit nuværende job som konsulent anvender jeg dagligt mange af de færdigheder som jeg lærte på økonomistudiet. Herunder tilgangen til problemløsning.

 

Marianne Hvidt, cand.polit 

Young Professional, Nordic Consulting Group

I gymnasiet fandt jeg ud af, at jeg gerne ville arbejde med fattigdomsbekæmpelse og meget gerne i Afrika.  Min første indskydelse var at læse medicin, men jeg var desværre ikke så god til blod! Istedet var jeg rigtig glad for matematik og samfundsfag, og det førte mig til økonomi uddannelsen ved Københavns Universitet. Økonomiuddannelsen har givet mig et solidt fundament for at analysere de problemstillinger, udviklingslande står overfor, men som udviklingsøkonom er det også vigtigt at få jord under neglene. Jeg har derfor, sideløbende med mine studier, været i praktik på den danske ambassade i Tanzania og arbejdet som student i en dansk virksomhed, der formidlede lån til afrikanske entreprenører. Som færdiguddannet har jeg fået arbejde hos et konsulentfirma, der evaluerer internationale udviklingsprojekter

 

Ann-Kathrine Ejsing, cand.polit 

Konsulent, Forsikring og Pension

Talnørd - det er mig, men jeg kan lide det. Det er der også et helt erhvervsliv, der kan. Men man behøver ikke at blive en talnørd. Med en cand.polit er verden åben. Du kan arbejde i Bolivia, i banksektoren, i beskæftigelsesministeriet, i bryggeriindustrien. Selv midt i en finanskrise har vi set, at der er der mangel på økonomer. Polit-uddannelsen er meget andet end formler og hornbriller. Kunne du for eksempel tænke dig at undersøge om indførslen af abort har haft indflydelse på mængden af kriminalitet eller hvorfor man ikke kan købe et klippekort til et fitnesscenter? Og kunne du tænke dig at læse på et studie med et helt fantastisk socialt miljø og hippe unge mennesker? Så gør som jeg har gjort: læs cand.polit - økonomiuddannelsen ved Københavns Universitet.