Nyheder på Polit-studiet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Polit > Nyheder > Nyheder på Polit-studiet

Nyheder på Polit-studiet

Her vil vi poste nyheder fra administrationen og studievejledningen:

Økonomiske øvelser E14

24. june 2014

Grundet for få tilmeldinger er følgende økonomiske øvelser blevet nedlagt i E14:

 • Strategic Management
 • Labour Economics
 • Human Development
 • Advanced Microeconomics
 • How relevant is Keynes?
Studerende som har ønsker en af disse som deres 1. prioritet har fået plads på enten deres 2. eller 3. prioritet.
Der er stadig mange øvelser med ledige pladser.
Hvis du endnu ikke har fået tilmeldt dig undervisning og eksamen i efterårssemesteret, vil der blive åbnet for eftertilmelding i perioden 15. august til 15. september. Her vil du kunne tilmelde dig fag og &os...

Læs mere

Stipendier for økonomistuderende

12. june 2014

Stipendier for økonomistuderende ved Københavns Universitet

Læs mere

Holdunderviser søges

11. june 2014

Økonomisk Institut søger Holdundervisere (undervisningassistenter og hjælpelærere):

Der er ledige stillinger som holdunderviser på 1. år, 2. år, 3.år og valgfag BA/kandidat på Økonomisk Institut. Ansøgningsfrist 19. juni 2014.

Læs mere

Erasmus- restpladser til foråret 2015

10. june 2014

Husk at Restpladser til foråret 2015 fortsat kan søges hen over sommeren og efteråret. Der kommer løbende afbud til pladser, så hold dig opdateret på hjemmesiden, hvis du er interesseret i at komme på udveksling i foråret 2015.
Se listen over restpladser her på siden.

Læs mere

China Talks: Richard Herd

16. april 2014

On April 30, 2014, the University of Copenhagen is visited by Richard Herd, the recently retired Chief China Analyst of the OECD. Mr Herd is the author of numerous reports on the Chinese economy, and has vast knowledge of a range of issues pertaining to the country's economic development and the challenges it faces. Among recent reports he has authored is the 2013 OECD Economic Survey
Introduction by Professor Emeritus Niels Thygesen, University of Copenhagen
Time: April 30, 14:15-16:00
Place: CSS 1.1.18...

Læs mere

Vedr. sommerskolefaget The Economic History of Europe

14. april 2014

Sommerskolefaget The Economic History of Europe har et overlap med det gamle Økonomisk historie med mere end 75 %.
Vi opfordrer derfor studerende, som har taget ”det gamle” Økonomisk Historie fag med KarlGunnar Persson som underviser, til ikke kan tage sommerskole faget The Economic History of Europe.
Studerende på 2. år, som endnu ikke har taget Økonomiske historie, kan ikke tage sommerskolefaget i stedet for det obligatoriske fag Økonomisk historie....

Læs mere

Erasmus-restpladser

14. april 2014

Det er ved at være sidste udkald hvis du vil søge en restplads til efteråret 2014. Mange af Erasmus- universiteterne deadline for nominering 1. maj eller starten af ju...

Læs mere

Tilmelding til sommerskole åben fra 1. til 22. april 2014

31. march 2014

Hvis du er indskrevet ved Økonomisk Institut kan du i perioden 1. til 22. april 2014 tilmelde dig fag på sommerskole via Selvbetjeningen. Du kan læse mere om hvilke fag der bliver udbudt her: http://www.econ.ku.dk/uddannelse/summerschool/
 

Læs mere

Husk at søge om optagelse på en kandidatuddannelse senest 1. april

20. march 2014

Hvis du afslutter din bacheloruddannelse i dette semester, kan du ikke automatisk fortsætte på kandidatuddannelsen i dit fag, før du aktivt søger om optagelse. Du skal derfor senest 1. april 2014 ansøge om optagelse på din kandidatuddannelse, hvis du ønsker at påbegynde uddannelsen i september 2014.
For at ansøge skal du gå til optagelsessiderne, og vælge netop din kandidatuddannelse. Ansøgning foregår digitalt via et link på samme side....

Læs mere

Erasmus-restpladser til efteråret 2014/foråret 2015

18. march 2014

Erasmus-restpladserne for efteråret 2014-foråret 2015 er nu slået op på hjemmesiden under udlandsophold. Du kan se en oversigt og læse mere på denne side.

Læs mere

Videoovervågning i bygning 26

21. february 2014

Vi har været plaget af tyverier i bygning 26 på det seneste.
På den baggrund har instituttets ledelsesgruppe besluttet, at der etableres tv-overvågning af indendørsarealerne i bygning 26.
Formålet med overvågningen vil være at forebygge og opklare evt. indbrud men væsentligst at skabe tryghed for personalet.
Overvågningen vil finde sted fra 3 kameraer i alle døgnets 24 timer.
Instituttet følger de standardregler der er for brug af videoovervågning....

Læs mere

Dit personlige skema på KUnet

07. february 2014

Fra i dag er dit personlige skema tilgængeligt på forsiden af KUnet, så du altid kan logge ind og se, hvor og hvornår du har undervisning. Du kan også få skemaet på din mobil.

På forsiden af KUnet

Skemaet som det ser ud på forsiden af KUnet
Næste gang du logger på KUnet kan du se en boks med de tre næste aftaler i dit skema. Du kan udvide boksen til at vise de næste 10 aftaler og du kan bladre frem og tilbage i tiden i hele semestret.
Informationerne i skemaet er de samme, som findes på de skemasider, du allerede kender, men nu er al din undervisning samlet ét sted, hvor du altid kan tilgå dit skema uden at skulle fremsøge dit semester og hold....

Læs mere

Erasmus-udveksling - Ansøgningsfrist 25. februar

13. january 2014

Fristen for ansøgning om udvekslingsplads via Erasmus-programmet til universiteter i Europa er den 25. februar 2014 kl. 12. Læs mere om vores samarbejdsaftaler og ansøgningsprocedure på vores hjemmeside.

Læs mere

Mobilscannere på Peter Bangs Vej

11. november 2013

Eksamenslokalerne på Peter Bangs Vej har netop implementeret brug af frekvensscannere.
Dette betyder at det nu er muligt at søge efter mobil, WIFI, Bluetooth, Radio -aktivitet m.m. i eksamenslokalerne i en bestemt radius.
Derfor opfordres eksaminanderne til at aflevere deres eksterne kommunikationshjælpemidler i slukket tilstand før eksamensstart, for at undgå at blive anklaget for eksamenssnyd.
Der bliver taget stikprøvekontrollet til tilfældigt udvalgte eksaminer. ...

Læs mere

Ansøgningsfrist til samarbejdspladser den 25.09 kl. 23.59

25. september 2013

Fristen for ansøgning til samarbejdspladser er den 25. september 2013 kl. 23.59. Ansøgningsmodulet lukkes umiddelbart herefter.
Du kan læse mere på Det Internationale Kontors hjemmeside: http://udrejse.ku.dk/Udveksling_Feltarbejde_og_Praktik/Verden/#Ansoegningsfrist
Er du blevet fejlinformeret om ansøgningsfristen, da send din ansøgning til peter.erling.nielsen@econ.ku.dk  

Læs mere

Informationsmøde om udlandsophold

03. september 2013

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet inviterer fakultetets studerende til informationsmøde om studieophold i udlandet.
Hør om de mange muligheder for at tage et semester eller to på et udenlandsk universitet eller praktiksted, ansøgningsprocedurer og reglerne for studieophold.
Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, så mød op den 5. september 2013 KL. 16.15-19.00 i Lokale 35.01.44 på CSS.
Økonomisk Institut afholder særligt info-møde den 11. september kl 17.15 i lokale CSS 26.2.21....

Læs mere

Restpladser til Nanyang Technological University, Singapore

28. august 2013

Der er to restpladser til forårssemesteret 2014 ved Økonomisk Instituts samarbejdsuniversitet Nanyang Technological University i Singapore.
Du kan læse om universitetet på den officielle hjemmeside www.ntu.edu.sg/Pages/index.aspx
Interesserede ansøgere skal sende en mail til socrates@econ.ku.dk inden den 15. september 2013.

Læs mere

Åbent Hus i eksamenslokalerne på Peter Bangsvej

23. august 2013

Klar til skriftlig eksamen på PC

Skriftlige eksamener på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet afholdes som elektroniske eksamener i eksamenslokalerne på Peter Bangs Vej 36, 2000 Frederiksberg.
På nedenstående datoer afholdes der Åbent Hus for studerende, som skal deltage i elektroniske eksamener på Peter Bangsvej.
Der er mulighed for at afprøve systemet, deltage i en prøve-PC-eksamen og modtage ekspertvejledning, så du kender systemet inden de forestående PC-eksaminer. Alle studerende, der ikke tidliger...

Læs mere

Info-møde om studieophold

08. august 2013

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet inviterer fakultetets studerende til informationsmøde om studieophold i udlandet.
Hør om de mange muligheder for at tage et semester eller to på et udenlandsk universitet eller praktiksted, ansøgningsprocedurer og reglerne for studieophold.
Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, så mød op den 5. september 2013  KL. 16.15-19.00 i Lokale 35.01.44 på CSS. Økonomisk Institut afholder særligt info-møde den 11. september kl 17.15 i...

Læs mere

Erasmus-restpladser

27. june 2013

Der er stadig mange restpladser til Erasmus-udvekslingsaftalerne i Europa i foråret 2014 - bl.a. Cardiff, Amsterdam, Venedig, Helsinki, Rotterdam, Cypern m.fl. Instituttet opfordrer alle interesserede til at søge pladserne - ansøgningsfristen er så hurtigt som muligt og ansøgninger sendes til socrates@econ.ku.dk. For en komplet liste over restpladserne - se vores hjemmeside: http://www.econ.ku.dk/polit/udlandsophold_kopi/erasmus-socrates/restpladser/

Læs mere

Informationsmøde for BA-opgaveskrivere E13

21. june 2013

Fredag den 6. september 2013 fra kl. 15:15 til 17:00 i CSS 35.01.06 (i den nye bygning) afholdes et informationsmøde for studerende, der skal skrive BA-opgave i E13.
På mødet vil forskellige forelæsere ved Økonomisk Institut præsentere en række opgaveemner og der vil blive givet gode råd til arbejdsprocessen. Præsentationen er altså en mulighed for at finde inspiration til hvad du kan skrive om i dit bachelorprojekt.
Skal du skrive BA-opgave i E13 er det vigtigt, at du kommer til dette informationsmøde....

Læs mere

Erasmus-restpladser

30. april 2013

Der er stadig mange restpladser til Erasmus-udvekslingsaftalerne i Europa i foråret 2014 - bl.a. Amsterdam, Venedig, Helsinki, Rotterdam, Cypern m.fl. Instituttet opfordrer alle interesserede til at søge pladserne - ansøgningsfristen er så hurtigt som muligt og ansøgninger sendes til socrates@econ.ku.dk. For en komplet liste over restpladserne - se vores hjemmeside:http://www.econ.ku.dk/polit/udlandsophold_kopi/erasmus-socrates/restpladser/ 

Læs mere

Åbent hus i eksamenslokalerne på Peter Bangsvej

22. april 2013

Forud for PC-eksamen, gives der nu mulighed for at komme til Åbent Hus i faciliteterne på Peter Bangs Vej. Afprøv systemet og modtag ekspertvejledning, så du kender systemet inden de forestående PC-eksaminer.
Åbent hus finder sted den 2. maj 2013. Læs mere om tid og sted på KU's side om PC-eksamen.

Læs mere

Erasmus-restpladser

12. march 2013

Der er mange restpladser til Erasmus-udvekslingsaftalerne i Europa i foråret 2014 - bl.a. Venedig, Helsinki, Rotterdam, Cypern, Spanien/Bilbao, Paris/Cergy-Pontoise m.fl. Instituttet opfordrer alle interesserede til at søge pladserne - ansøgningsfristen er så hurtigt som muligt og ansøgninger sendes til socrates@econ.ku.dk. For en komplet liste over restpladserne - se vores hjemmeside:http://www.econ.ku.dk/polit/udlandsophold_kopi/erasmus-socrates/

Læs mere

Translokation torsdag den 30. maj 2013

11. march 2013

Økonomistudiet ved Københavns Universitet afholder translokation for kandidater fra F13
Translokationen vil blive afholdt:
Torsdag den 30. maj 2013 kl. 18.30 i Store seminarrum, CSS 26.2.21.
Program:
- Velkomst ved Studieleder Peter Erling Nielsen
- Translokationstale ved cand. polit og direktør for CFIR Anette Broløs
- Universitetets tale, uddeling af eksamensdiplomer samt overrækkelse af Euroclear- og Heilmann-stipendier
- Efterfølgende kort reception med let buffet i  Frokoststuen, 3. sal i bygning 26 på CSS....

Læs mere

Erasmus-restpladser

08. march 2013

Der er mange restpladser til Erasmus-udvekslingsaftalerne i Europa - bl.a. Berlin, Lissabon, Venedig, Helsinki, Rotterdam, Cypern m.fl. Instituttet opfordrer alle interesserede til at søge pladserne - ansøgningsfristen er så hurtigt som muligt og ansøgninger sendes til socrates@econ.ku.dk. For en komplet liste over restpladserne - se vores hjemmeside:http://www.econ.ku.dk/polit/udlandsophold_kopi/erasmus-socrates/ 

Læs mere

LOKALEÆNDRING: BA- informationsmødet 8. februar 2013

09. february 2013

BA-informationsmødet er blevet flyttet til lokale CSS 1.1.18.
Dato og tid er uforandret: Fredag den 8. februar fra kl. 15:15-17:00.
Spred gerne informationen!
På infomødet vil der være en præsentation af mulige emner ved forskellige forelæsere ved Økon...

Læs mere

Informationsmøde om udlandsophold

01. february 2013

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet inviterer fakultetets studerende til informationsmøde om studieophold i udlandet. Mødet finder sted 14. februar 2013, fra kl. 16:15 til 19:00 i Christian Hansen-Auditoriet, CSS 34.0.01.
Til mødet kan du få svar på dine spørgsmål om bl.a. ansøgningsprocedurer og regler for studieophold i udlandet og du vil få information om dine mange muligheder for at tage et semes...

Læs mere

Nye Erasmus-aftaler

01. february 2013

Instituttet har indgået et par nye Erasmus-aftaler  - det drejer sig om University of Helsinki, University of Barcelona og University of Zürich. Desuden er instituttet i kontakt med University of Cardiff i Storbrittanien om eventuel indgåelse af Erasmus-aftale. Interesserede ansøgere kan holde sig opdateret på hjemmesiden for udlandsophold.

Læs mere

Samarbejdspladser - ny ansøgningsfrist

26. september 2012

Fristen for at ansøge om en samarbejdsplads er udvidet til TORSDAG DEN 27. SEPTEMBER 2012.
The deadline to apply for an exchange place has been extended to THURSDAY SEPTEMBER 27th 2012

Læs mere

Sidste chance for Erasmus-ophold forår 2013

24. september 2012

Vil du på udveksling i foråret 2013, så er der restpladser til følgende universiteter: Wien, Cergy Pontoise (Frankrig), Cypern, Bayreuth (Tyskland), Mannheim (Tyskland), Bielefeld (Tyskland), Heidelberg (Tyskland), Bilbao (Spanien), Alicante (Spanien), Bern (Schweiz), Autonoma (Spanien-Barcelona), Tilburg (Holland), Rotterdam (Holland), Bergen (Norge). Er du interesseret i at søge en restplads så skriv en mail med dine prioriteter til socrates@econ.ku.dk.
Læs mere om...

Læs mere

Annulleret: Gruppeeksamen indført ved dobbeltspecialer og BA-projekter skrevet i en gruppe

14. september 2012

Muligheden for gruppeeksamen annulleret
For at genindføre gruppeeksamen for speciale- og BA projekt forsvar, vil det kræve, at der skal gives to karakterer (en for opgaven og en for det mundtlige forsvar). Dette ønsker vi ikke.
Anbefalingen er, at hvis der afholdes mundtligt forsvar i forbindelse med BA projekt og speciale, og der kun skal gives en samlet karakter, så skal der individualiseres i det skriftlige og forsvar skal afholdes individuelt for hver studerende.
...

Læs mere

Varsling: Aktivitetskrav og indgåelse af specialekontrakt

12. september 2012

Studerende, der optages på kandidatuddannelsen i Økonomi i sommeren 2012 og frem, skal senest 3 år efter optagelsen indgå en specialekontrakt.
Ordningen ville altså første gang få virkning i september 2015.

Læs mere

Informationsmøde om udlandsophold

03. september 2012

Det Samfundsvidenskabelige fakultet afholder informationsmøde om udlandsophold. Mødet finder sted den 11. september 2012, 16.15 – 19.00, Christian Hansen-Auditoriet, CSS 34.0.01. Til mødet kan du få svar på dine spørgsmål om bl.a. ansøgningsprocedurer og regler for studieophold i udlandet, og du vil få information om dine mange muligheder for at tage et semester eller to på et udenlandsk universitet. Indledningsvis vil en medarbejder fra Det Internationale Kontor informere om de generelle muligheder og procedurer for udlandsophold. Herefter går fagene hvert til sit, og man vil have mulighed for at stille sp&oslas...

Læs mere

Vedr. eksamen i Financial Econometrics A, E12

29. august 2012

Ved en fejl er det kun muligt at tilmelde sig eksamen i Financial Econometrics A som enten:
-          Dansk skriftlig
-          Engelsk mundtlig
”Engelsk mundtlig” skulle være slået op som ”engelsk skriftlig”.
 Der er kun skriftlig eksamen i Financial Econometrics A.
Derfor: Hvis du ønsker at gå til eksamen på engelsk, skal du tilmelde dig eksamen ”Engelsk mundtlig”....

Læs mere

Udveksling - Erasmus restpladser

28. august 2012

Vil du på udveksling i foråret 2013, så er der restpladser til følgende universiteter: Maastricht (Holland),Cergy Pontoise (Frankrig), Cypern, Bayreuth (Tyskland), Mannheim (Tyskland), Bielefeld (Tyskland), Heidelberg (Tyskland), Bilbao (Spanien), Alicante (Spanien), Bern (Schweiz), Autonoma (Spanien-Barcelona), Tilburg (Holland), Rotterdam (Holland), Bergen (Norge). Er du interesseret i at søge en restplads så skriv en mail med dine prioriteter til socrates@econ.ku.dk....

Læs mere

Aflysning af faget Economics of Banking, E12

21. august 2012

Da vi ikke har kunnet finde en underviser, der helt matcher de krav, som faget stiller, bliver vi desværre nødt til at udskyde faget Economics of Banking til næste semester.
Det betyder, at tilmeldinger til undervisningen og eksamen i faget er blevet annulleret.
Vi gør opmærksom på, at eftertilmeldingen til efterårets undervisning og eksamen er åben indtil den 23. september 2012 via Selvbetjeningen.

Læs mere

Stipendier for økonomistuderende

10. august 2012

Husk at ansøgningsfristen for stipendier til økonomistuderende (Heilmann-stipendiet, Mikael Kristiansen-stipendiet, Euroclear-stipendiet, Scott Gønge-stipendiet) til studieåret 2013 er mandag den 13. august 2012, kl. 12.00

Læs mere

Erasmus-restpladser

11. july 2012

Vil du på udveksling i foråret 2013, så er der restpladser til følgende universiteter: Maastricht (Holland),Cergy Pontoise (Frankrig), Cypern, Bayreuth (Tyskland), Mannheim (Tyskland), Bielefeld (Tyskland), Heidelberg (Tyskland), Bilbao (Spanien), Alicante (Spanien), Bern (Schweiz), Autonoma (Spanien-Barcelona), Tilburg (Holland), Rotterdam (Holland), Bergen (Norge). Er du interesseret i at søge en restplads så skriv en mail med dine prioriteter til socrates@econ.ku.dk....

Læs mere

Informationsmøde for BA-opgaveskrivere E12

04. july 2012

Fredag den 7. september 2012 fra kl. 14:15til 16:15 i CSS, lok. 25.01.53 afholdes et informationsmøde for studerende, der skal skrive BA-opgave i E12.
På mødet vil forskellige forelæsere ved Økonomisk Institut præsentere en række opgaveemner og der vil blive givet gode råd til arbejdsprocessen. Præsentationen er altså en mulighed for at finde inspiration til hvad du kan skrive om i dit bachelorprojekt.
Skal du skrive BA-opgave i E12 er det vigtigt, at du kommer til dette informationsmøde....

Læs mere

Tilmelding til sommer reeksamen åben

02. july 2012

Der er tilmelding til reeksamen i perioden fra d. 2. juli til d. 22. juli i selvbetjeningen på KUnet. Bemærk, at du kun er berettiget til at gå til reeksamen hvis du har været sygemeldt med lægeerklæring til den ordinære eksamen, har deltaget i og ikke er bestået den ordinære eksamen, eller har fået bevilliget en dispensation til deltagelse i reeksamen.
Det er vigtigt at tilmelde sig senest d. 22. juli 2012, da du ellers ikke kan påregne at kunne gå til reeksamen i denne eksamenstermin. ...

Læs mere

Extra hold i øvelsen Fixed Income Theory, E12

29. june 2012

Grundet stor interesse i Mads Gydesens økonomiske øvelse Fixed Income Theory, har vi valgt at double øvelsen. En tilsvarende øvelse med Christoph Skak Nielsen som underviser vil derfor blive oprettet i E12.
Studerende som har søgt om øvelsen som 1. prioritet, men ikke fået plads, har fortrinsret til en plads på Christoph Skak Nielsens hold.
Har du søgt om søgt om øvelsen som 1. prioritet, men ikke fået plads og ønsker at blive tilmeldt Christoph Skak Nielsens hold, bedes du sende en mail til: ...

Læs mere

Ledige pladser på øvelser- E12

28. june 2012

Der er ledige pladser på følgende øvelser i efteråret 2012:
Øvelse: Reguleringsmæssig opfølgning på den finansielle kriser og finansielle virksomhedskrak - fokus på danske forhold (1 plads)
Seminar: The economics and Politics of Conflict and Terrorism (2 pladser)
Seminar: Technolocy and development (7 pladser)
Seminar: Essay course in Advanced Industrial Organization and Competition Policy (1 plads)
Seminar: Cultural Economics (3 pladser)...

Læs mere

Erasmus-restpladser

27. june 2012

Vil du på udveksling i foråret 2013, så er der restpladser til følgende universiteter: Bologna (Italien), Cergy Pontoise (Frankrig), Cypern, Bayreuth (Tyskland), Mannheim (Tyskland), Bielefeld (Tyskland), Heidelberg (Tyskland), Bilbao (Spanien), Alicante (Spanien), Bern (Schweiz), Autonoma (Spanien-Barcelona), Tilburg (Holland), Rotterdam (Holland), Bergen (Norge). Er du interesseret i at søge så skriv en mail med dine prioriteter til socrates@econ.ku.dk....

Læs mere

Ny rapport over karakterfordelingen på BA- og KA uddannelsen 2011

26. june 2012

Det er muligt at se, hvordan du gennemsnitsmæssigt ligger i forhold til andre på BA-eller KA-uddannelsen ved at bruge denne oversigt over karakterfordelingen på henholdsvis bachelor- og kandidatuddannelsen 2011 samt over karakterfordelingen på BA-projekter og specialer i 2011.
Rapporten ligger på vores hjemmeside uder uddenlandsophold: http://www.econ.ku.dk/polit/udlandsophold_kopi/hvordan/

Læs mere

Ekstra hold i Micro C & Macro C

20. june 2012

Vi har erfaret, at vi har modtaget en del flere tilmeldinger til undervisning i fagene Micro C og Macro C det kommende efterårssemester (E12) end forventet.
Indtil videre har vi overbooket de fire eksisterende hold. Dette er ikke tilfredsstillende, hverken for jer eller for underviserene.
Derfor har vi oprettet et ekstra hold (Hold 5) i begge fag.
Macro C, hold 5: Tirsdag 16-18 alle uger + fredag 10-12 kun i lige uger (÷ uge 40)
Micro C, hold 5: Onsdag 14-16 alle uger (÷ uge 41), + fredag 10-12 kun i ulige uger....

Læs mere

Aflysning af faget Transportation Economics

20. june 2012

Grundet for få tilmeldinger til faget er vi desværre nødt til at aflyse faget dette semester.
Hvis du er tilmeldt faget og i stedet ønsker at tilmelde dig et andet fag, kan du sende en mail til susanne.stoltz@econ.ku.dk med nøjagtig angivelse af hvilket andet fag, du ønsker at blive tilmeldt, evt. hold nr. samt eksamenssprog.
Så sørger vi for at du bliver tilmeldt undervisning og eksamen i det ønskede fag.

Læs mere

Info-møde om økonomistudiets stipendier til bl.a. USA og Storbrittanien (NYT LOKALE)

18. june 2012

Der afholdes et orienteringsmøde om økonomistudiets stipendier - Heilmann-, Mikael Kristiansen-, Euroclear- og Scott Gønge-stipendiet. Mødet finder sted den 20. juni 2012 kl. 14.00 på Økonomisk Institut i CSS: Frokoststuen, 3. sal, bygning 26.

Læs mere

Vedr. fejl i eksamensopgave i Mikro A den 31. maj 2012

18. june 2012

Pga. en alvorlig meningsforstyrrende fejl i eksamensopgaven, er det blevet besluttet at tilbyde alle, der har deltaget i eksamen i Mikro A den 31. maj et ekstra eksamensforsøg i faget i forbindelse med reeksamen i august. Du har mulighed for at tilmelde dig i perioden 2. -22. juli via Selvbetjeningen.
Er du meritstuderende, skal du dog kontakte Studieadministrationen ved Økonomisk Institut for at blive tilmeldt. Eksamen i Mikro A i august ligger den 9. august 2012.
Hvis du vælger at benytte dig af tilbuddet om et ekstra forsøg, vil du kunne vælge mellem de to opnåede karakterer. Som udgangspunkt vil det være den højeste, der tæller....

Læs mere

Eksamensplan

08. june 2012

Eksamensplanen for sommereksamen 2012 findes under menupunktet Eksamen på vores hjemmeside www.econ.ku.dk/polit/eksamen/. De præcise oplysninger om eksamensnummer, tid og sted finder du på selvbetjeningen - se hvordan, på denne side: www.econ.ku.dk/polit/eksamen/afviklingeksamen/

Læs mere

Tilmelding til undervisning og eksamen for efteråret 2012

31. may 2012

Fra fredag den 1. juni 2012 kl. 08.00 til og med søndag den 10. juni kan du tilmelde dig undervisning og eksamen i efterårets fag og bachelorprojektet samt økonomiske øvelser på Økonomisk Institut. Tilmeldingen foregår via Selvbetjening på KUnet.
Husk at tilmelde dig både undervisning OG eksamen (gælder dog ikke for BA-projekt og øvelser). Se tilmeldingsprocedure og vejledning på vores hjemmeside.

Læs mere

Information vedrørende offentliggørelse af karakterer

30. may 2012

Fra og med den kommende sommereksamen 2012 vil eksamenskarakterer kun blive tilgængelige via Selvbetjeningen. Det betyder, at der på Fakultetets hjemmeside: http://samf.ku.dk/studenterservice/eksamen_oekonomi/resultater/ ikke længere vil blive lagt indscannede lister ud med eksamenskarakterer. På siden vil der fortsat stå datoer for, hvornår ek...

Læs mere

Stipendier til studieophold i USA eller Storbrittanien

23. may 2012

Stipendier for økonomistuderende ved Københavns universitet

Læs mere

Translokation torsdag den 24. maj 2012

10. may 2012

Økonomistudiet ved Københavns Universitet afholder translokation for kandidater fra F12
Translokationen vil blive afholdt:
Torsdag den 24. maj 2012 kl. 18.00 i CSS: Frokoststuen, 3. sal i bygning 26
Program:
- Velkomst ved Studieleder Peter Erling Nielsen
- Translokationstale ved cand. polit og afdelingschef i afd. for offentlige selskaber, klima og energi i Finansministeriet Peter Brixen
- Universitetets tale, uddeling af eksamensdiplomer samt overrækkelse af Euroclear- og Heilmann-stipendier...

Læs mere

Finansieringslinjen på kandidatuddannelsen

13. april 2012

Der er en betydelig interesse for at opnå specialiseringsbetegnelsen cand polit (finansiering). Reglerne for at opnå denne betegnelse er klare og fremgår af studieordningen: man skal på kandidatuddannelsen læse mindst 45 f-mærkede kurser, tage mindst 1 f-mærket økonomisk øvelse ligesom specialet skal falde inden for det finansieringsteoretiske område.
Hvis man tager f-kurser på andre universiteter (i Danmark eller i udlandet) skal man ved meritoverførslen huske at bede om at få dem f-vurderet....

Læs mere

Tilmeldingen til summer school kurserne 2012 er åben

30. march 2012

Nu er tilmeldingen til summer school kurserne i 2012 åben.
Tilmeldingsperioden kører fra den 30. marts til den 20. april, og tilmeldingen foregår på selvbetjening på KUnet.
Du skal tilmelde dig BÅDE undervisning og eksamen, men i modsætning til tilmeldingen i de almindelige semestre, skal du ikke tilmelde dig hold.
Når tilmeldingsperioden er overstået, vil studieadministrationen placere de studerende. Såfremt enkelte fag bliver overtegnede vil pladserne blive fordelt tilfældigt....

Læs mere

Translokation for forårets økonomikandidater

30. march 2012

Næste translokation vil finde sted torsdag den 24. maj 2012 i Store Seminarrum, CSS, lok. 26.2.21 kl. 18:00
Det endelige program er endnu ikke fastlagt.
Tilmelding til specialeadministrationen på
specialeadministration@econ.ku.dk senest mandag den 21. maj 2012.
Gerne så hurtigt som muligt.
Når du tilmelder dig bedes du skrive dit fulde navn i mailen.

Læs mere

Intern evaluering i næste uge

01. march 2012

I næste uge er der intern evaluering i alle fag på nær Fixed Income Derivatives, International Finance og Financial Markets.
Ved den interne evaluering får de studerende mulighed for at evaluere de første uger af undervisningen, således at underviseren har mulighed for at på feedback og tilpasse eventuelle uhensigtsmæssigheder.
I uge 18 vil der være ekstern evaluering, hvorfra resultatet går til studieledelsen og studienævnet....

Læs mere

Ny Erasmus-samarbejdspartner: Erasmus Universiteit Rotterdam

27. january 2012

Økonomisk Institut har indgået en samarbejdskontrakt med Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of Economics. Foreløbig løber aftalen frem til 2014 med tre studerende hver vej og pladserne kan søges frem til ansøgningsdeadlinen den 27. februar. Læs mere om universitetet og Erasmus på Erasmus-hjemmesiden.

Læs mere

Vigtig information vedr. opgavegodkendelser

19. january 2012

På mange af vores bachelorfag og nogle få valgfag er det obligatorisk, at man i løbet af kurset skal aflevere og få godkendt et antal opgaver, for at kunne gå til eksamen.
Hidtil har det været sådan, at hvis man tidligere var blevet opgavegodkendt, men ikke havde bestået eksamen og derefter fået lov til at følge undervisningen på ny, så har man kunnet undlade at aflevere nye opgaver.
Fra efterårssemesteret 2012, vil det ikke være muligt at følge holdundervisning uden at aflevere de obligatoriske opgaver, som kan være en betingelse for at blive eksamensgodkendt. ...

Læs mere

Erasmus 2012/2013 - ansøgningsfrist 27. februar

29. december 2011

Ansøgningsfristen for Erasmus-udvekslingsophold til efteråret 2012/foråret 2013 er den 27. februar 2012 kl. 12. Læs mere på siden for udlandsophold

Læs mere

Husk-Erasmus-ansøgningsfrist 1. oktober

31. august 2011

Har du lyst til at komme på Erasmus-ophold i foråret 2012 er der ansøgningsfrist 1. oktober 2011 kl.12.00 Af Økonomisk Instituts egne aftaler kan søges:
 • Université de Sciences Sociales Toulouse
 • L'université Cergy-Pontoise
 • Universitá degli studi di Bologna
 • Universitá degli studi di Venezia Ca' Foscari
 • Universiteit van Tilburg
 • Universitetet i Bergen
 • Universität Bern
 • Universidad Autónoma de Barcelona
 • Universidad de Alicante
 • Universidad del País Vasco ...

Læs mere

Informationsmøde for BA-opgaveskrivere E11

09. august 2011

Informationsmøde for BA-opgaveskrivere E11

Onsdag den 7. september 2011 fra kl. 10:15 til 12:30 i Bisp 214 afholdes et informationsmøde for studerende, der skal skrive BA-opgave i E11.

På mødet vil forskellige forelæsere ved Økonomisk Institut præsentere en række opgaveemner og der vil blive givet gode råd til arbejdsprocessen. Præsentationen er altså en mulighed for at finde inspiration til hvad du kan skrive om i dit bachelorprojekt.

Skal du skrive BA-opgave i E11 er det vigtigt, at du komme til dette informationsmøde ...

Læs mere

Elektronisk aflevering af overbygningsopgaver pr. 1. september 2011

02. august 2011

Fra den 1. september 2011 kan overbygningsopgaver kun afleveres elektronisk.
Opgaven skal sendes som pdf-fil til specialeadministration@econ.ku.dk
Med hensyn til opgavens forside, skal der fremgå: dit navn, CPR, vejleder, titel på opgaven, fagets titel, antal ECTS samt sted (Økonomisk Institut, KU)
Som forside bedes du benytte "Forside til overbygningsopgave"-skabelon som du finder her: http://www.econ.ku.dk/polit/For_studerende/blanketter/
Du kan læse mere om formkrav for overbygningsopgaver i Studiehåndbogen: http://www.econ.ku.dk/polit/studieordningen/ ...

Læs mere

Økonomisk historie udbydes kun om efteråret

01. march 2011

På studienævnsmødet den 23. februar 2011 blev det besluttet fremover kun at udbyde økonomisk historie en gang om året. Det bliver udbudt hvert efterårssemester og udbydes således næste gang i efteråret 2011 og derefter først i efteråret 2012.
Dette betyder at sommerstartere skal tage faget på deres 2. år 1. semester, mens vinterstartere skal tage faget på 2. år 2. semester.
Mvh.
Studievejledningen 

Læs mere

Ny Erasmus-samarbejdspartner: University of Cyprus

12. november 2010

Instituttet har indgået en ny samarbejdsaftale med University of Cyprus. Samarbejdet dækker udveksling af 4 kandidatstuderende og 2 bachelorstuderende hver vej, og løber foreløbigt frem til 2013. Interesserede studerende kan ansøge pladserne til februar for efterårssemestret 2011-forårssemestret 2012. Se hjemmesiden for info om universitetet, ansøgningsfrist, m.m.

Læs mere

Revision af 2008-studieordningen

24. august 2010

Den 1. september træder en revision af 2008-studieordningerne  i kraft.
Ændringerne i studieordningerne skyldes primært ændringer i de relaterede bekendtgørelser. De vigtigste ændringer beskrives kort herunder:

 • Ændring af klageregler - fremover kan bedømmeren ikke give en ny karakter, men kun enten afvise klagen, indstille til ny bedømmelse med en ny bedømmer eller indstille til ny eksamination. Ny bedømmelse eller omprøve kan resultere i en lavere karakter.
 • ...

Læs mere

Det er ikke længere tilladt at medbringe lommeregner ved skriftlig eksamen

24. march 2010

I forbindelse med den seneste revision af studiehåndbogen, har studienævnet besluttet, at det fremover ikke er tilladt at benytte lommeregner af nogen art ved skriftlige eksamener. Dette gælder også, hvis det i øvrigt er tilladt at benytte hjælpemidler.
Det er dog tilladt at benytte de indbyggede funktioner i eksamens-PC'erne på Peter Bangsvej.

Læs mere